Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka włoska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

margaryna 0,5 łyżeczki
pierś kurczaka 1 szt mała
suszone pomidory 2-3 szt
olej rzepakowy 1 łyżeczka
sos sojowy kilka kropli
sok z cytryny
czosnek 1 ząbek
bazylia do dekoracji
pieprz do smaku
pieczywo chrupkie 1 żytnie

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka włoska

Przygotować marynatę z oleju rzepakowego, sosu sojowego, soku z cytryny i rozgniecionego ząbka czosnku. Mięso umyć, posypać pieprzem i posmarować marynatą. Pozostawić na 2-3 godziny w lodówce. Następnie ułożyć na foli aluminiowej i piec 30 minut w temperaturze 180 st C. Pieczywo posmarować masłem, ułożyć na nim plasterki upieczonej piersi z kurczaka. Posypać pokrojonymi suszonymi pomidorami. Udekorować bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mili_kati 04.03.2012 15:21
super
kuklik 21.02.2012 14:48
fajne
Ewelina47 05.12.2011 21:32
italiano... he
IKrakowianka 06.06.2011 23:08
jak dla mnie rewelacja!
Edyta38 12.04.2011 20:48
proszę jeda do pracy ;)
traktorek 31.03.2011 14:49
bomba
Ania67 26.03.2011 20:40
rewelacja
Yvonne 26.03.2011 00:08
szkoda, że nie ma zdjęcia :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak