Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z grzybami marynowanymi

4.0
(30)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby marynowane 1 słoiczek
cebula czerwona 1 sztuka
szczypiorek posiekany 1 pęczek
ser żółty 10 dag
majonez 1 słoiczek
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórki konserwowe 4 sztuki
jajko ugotowane na twardo 4 sztuki

Porada

Jeśli nie lubicie surowej cebuli, zmniejszcie jej ilość w przepisie lub pomińcie.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z grzybami marynowanymi

Grzybki odsączamy z zalewy i przelewamy zimną wodą. Jeszcze raz odsączamy  Kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Białka jajek kroimy w kostkę. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę. Ser żółty trzemy na tarce o grubych oczkach. Do majonezu kruszymy żółtka z jaj i ucieramy na jednolity sos. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy razem z sosem i doprawiamy solą i pieprzem. Schładzamy przed podaniem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 31.03.2011 09:40
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak