Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krakersowiec

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 szkl
cukier 1 szkl
cukier waniliowy 2 łyżeczki
krakersy 2 opak
masło 1 kost
budyń waniliowy 1 opak
żółtko jajek 3 szt
mąka 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Krakersowiec

4 szklanki mleka zagotować z cukrem, masłem i cukrem waniliowym,.
Pozostałe mleko dokładnie wymieszać z budyniem w proszku, mąką oraz żółtkami i wlać delikatnie na gorące mleko.
Krem budyniowy gotować kilka minut, cały czas mieszając, aby nie zrobiły się grudy.
Blachę wyłożyć folią aluminiową.
Ułożyć na niej połowę krakersów jeden obok drugiego i nałożyć na nie połowę gorącego kremu budyniowego.
Brzoskwinie osączyć na sitku, następnie pokroić na mniejsze cząstki, ułożyć na kremie i przykryć równo drugą częścią kremu.
Owoce można także wymieszać wcześniej z kremem.
Na wierzchu ułożyć pozostałe krakersy.
Dobrze schłodzić w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 24.08.2011 17:54
super
czekoladka_m 20.08.2011 22:17
Jadłam podobne, bez brzoskwiń, ale to może być bardzo smaczne:):)
gusia1000 02.05.2011 00:19
Widać, że jest to pyszne ciasto.
Katarzyna/kate1980 28.03.2011 21:24
super
aginaa 28.03.2011 15:53
fajne
agnieszka137 26.03.2011 12:03
super apetyczne :)
Henryka2 26.03.2011 00:35
Szybkie i ciekawe!
patusia 25.03.2011 23:11
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak