Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab na sposób surowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1/2 kg
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżka
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżki
Czosnek suszony Prymat 1/4 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab na sposób surowy

Schab umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Cukier, sól, pieprze i czosnek zmieszaj ze sobą. Włóż schab do foliowej torebki, wsyp mieszankę, zawiąż torebkę i potrząsając nią spraw, aby przyprawy dokładnie oblepiły mięso. Włóż do lodówki na 4 doby. Co 12 godzin odwracaj torebkę o 180 stopni. Następnie wysusz schab w piekarniku nagrzanym do 60 stopni przez 45 minut,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 25.03.2011 23:10
mhmmm, schab wygląda przepysznie. Narobiłaś mi apetytu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak