Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidorowe śledzie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matiasy 1 kg
cebula 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 15 dkg
cukier 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat
ocet 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidorowe śledzie

Śledzie moczymy przez 2 godziny w zimnej wodzie. Osączamy, kroimy w paski o szerokości ok. 1,5 cm. Cebulę kroimy w pół-plasterki. W garnku zagotowujemy wodę (ok. 1 l), dodajemy ocet, liście, ziele i cukier. Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy cebulę i gotujemy ją przez 1 minutę, przecedzamy. Pozostawiamy cebulę do ostygnięcia, następnie łączymy ją z koncentratem pomidorowym i pieprzem. Cebulę mieszamy ze śledziami i odstawiamy wszystko do lodówki (najlepiej na noc).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 28.08.2011 15:30
Chyba takie sledziki moja rodzina lubi najbardziej
1j1o1l1a1 26.03.2011 16:55
zawsze jakaś odmiana od śledzi w...oleju :))
Nina7 26.03.2011 07:43
Ciekawe połączenie walorów smakowych:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak