Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta z makreli

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wędzona makrela 25 dkg
jajko 3 szt
cebula 5 dkg
siekany koperek
majonez 2 łyżki
olej słonecznikowy 1 łyżka
sól
małe czerwone papryczki 2 kostki
ogórek kiszony 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z makreli

Jajka gotujemy na twardo, makrelę obieramy z ości. W blenderze siekamy makrelę, jajka, cebulę i ogórka do momentu uzyskania konsystencji pasty. Dodajemy koperek, majonez, olej i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Wkładamy na 10 minut do lodówki. Podajemy z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 26.03.2011 16:53
dobre i...podzielne ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak