Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszlyki z piersi z indyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 70 dag
suszone śliwki kalifornijskie 10 dag
suszone morele 10 dag
oliwa 8 łyżek
sos sojowy 3 łyżki
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszlyki z piersi z indyka

Mieso kroimy w kostke np 3 cm na 3 cm . Robimy marynate z oliwy , sosu sojowego , imbiru i papryki - wszystkie skladniki dokladnie mieszamy . Mieso z indyka zalewamy marynata i odstawiamy do lodowki na 3 godziny . Nastepnie odsaczamy mieso . Nadziewamy na patyki szaszlykowe sliwka , mieso , morela itd . Szaszlyki grilujemy ok 15 minut , przekrecajac ich co jakis czas i smarujac marynata pozostala po marynowaniu miesa .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgosia6 01.02.2012 18:27
super
madzialena19 29.10.2011 18:34
pycha
marcia71 17.05.2011 00:49
super na grilla

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak