Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

endywia z sosem jabłkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

endywia 500 gram
sól
sok z cytryny
jogurt naturalny 2/3 szklanki
chrzan ze słoika do smaku
wino białe wytrawne 1/2 szklanki
jabłko winne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: endywia z sosem jabłkowym

Endywię przebrać, podzielić na ćwiartki i dokładnie umyć. Włożyć do wrzącej wody, przyprawić solą i sokiem z cytryny, gotować 10 minut na małym ogniu. Osączyć na sicie i odstawić w ciepłe miejsce.
Przygotować sos: Nie obrane, pokrojone jabłka ugotować w białym winie i przetrzeć przez sito. Na małym ogniu odparować płyn, tak aby powstał gęsty mus i pozostawić do ostygnięcia. Dodać jogurt i przyprawić chrzanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 30.04.2012 20:39
oooo :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak