Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana baba z meksykańskim sosem
Mięso przysmażyć z cebulką, dodać sos meksykański Łowicz i zagotować.
Podawać z gorącą babą ziemniaczaną.
ziemniaki | 1 kg |
mąka | 4-5 łyżek |
proszek do pieczenia | 2 łyżeczki |
cebula | 1 szt |
sól | |
pieprz | |
olej | |
majeranek | szczypta |
grzyby suszone | kilka szt |
margaryna do smarowania formy | |
Bułka tarta klasyczna Prymat | do formy |
sezam | do posypania |
Na sos: | |
sos meksykański | |
mięso mielone | 250 g |
cebula | 1 szt |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: