Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluseczki orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 300 gram
jajko 1 szt.
mąka sojowa 2 łyżki
sól
masło 20 gram
orzechy włoskie 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: kluseczki orzechowe

Zagotować 1,5 litra osolonej wody. Z mąki pszennej, mąki sojowej, jajka, wody (1/2 szklanki) i soli wyrobić luźne ciasto.
Z ciasta odcinać łyżkami kluseczki, wkładać do osolonej wody i gotować 10 minut na małym ogniu. Odcedzić i przelać zimną wodą. Kluseczki obtoczyć w maśle rozgrzanym w żaroodpornej formie i piec 10 minut w piekarniku. Podawać posypane zmielonymi orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 26.03.2011 06:33
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak