Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płcie,okonie,karpie w wekach

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryby 2 kg
olej 300 g
mąka 100 g
koncentrat pomidorowy 150 g
cebula 150 g
rosół drobiowy 2 kostki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Płcie,okonie,karpie w wekach

Ryby oczyścić,odgłowić,wypłukać,osolić i usmażyć obtoczone w mące,cebulę obrać, pokroić w półplasterki,usmażyć na oleju,dodać koncentrat pomidorowy,sól,pieprz,dobrze wymieszać,podlać rosołem,zagotować,ostudzić,rybę ułożyć w słoikach i zalać zimnym sosem,słoiki zakręcić i gotować 30 min w wodzie,następnie wyjąć i przechowywać w chłodnym miejscu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Yvonne 25.03.2011 21:10
a któreż to płcie wekujesz? ;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak