Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sielawa giżycka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sielawa 1 kg
olej 200 g
mąka 150 g
cytryna 1 szt
musztarda 50 g
cebula 100 g
jabłko 1 szt
groszek konserwowy 100 g
sól do smaku
pomidor do dekoracji
sałata do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Sielawa giżycka

Sielawy oczyścić,opłukać,obtoczyć w mące i usmażyć,ułożyć na półmisku,cytrynę obrać i pokroić w kostkę,cebulę,jabłko obrać,również pokroić w kostkę i sparzyć,pokrojone składniki włożyć do miski,dodać olej,musztardę,groszek,cukier,pieprz i sól,dokładnie wymieszać i nałożyć na wierzch ryby ,udekorować listkami sałaty i plasterkami pomidora.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

leonkot 17.01.2012 15:53
właśnie?
Kate131 16.05.2011 07:18
co to jest sielawa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak