Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z fasolą w sosie meksykańskim

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 450 g
wrzątek 300 ml
olej 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Nadzienie:
fasola Jaś
cebula 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z fasolą w sosie meksykańskim

Fasolę namoczyć na kilka godzi. Ugotować do miękkości, przestudzić i zemleć.
Cebulę przysmażyć na tłuszczu, dodać do fasoli, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
Mąkę wymieszać z solą i olejem, zalać wrzątkiem i zagnieść ciasto.
Ulepić pierogi i ugotować we wrzątku. Podawać z sosem meksykańskim.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak