Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z rzodkiewki i szpinaku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rzodkiewka 1 pęczek
liście szpinaku 50 gram
rukwia wodna 1/2 tacki
ocet jabłkowy 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól
musztarda 1 łyżka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z rzodkiewki i szpinaku

Salaterkę wyłożyć umytymi liśćmi szpinaku. rzodkiewkę pokroić w plasterki, resztę szpinaku w paseczki. Wymieszać rzodkiewkę ze szpinakiem i ułożyć na liściach w salaterce.
Przygotować sos:Ocet jabłkowy, olej, musztardę, zmiażdżony ząbek czosnku razem wymieszaj. Dopraw do smaku solą i białym pieprzem. Przygotowanym sosem polać surówkę. Ozdobić pokrojoną rukwią wodną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 15.09.2011 22:08
piękna sprawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak