Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flisaczki rybne

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 400 g
ogórki kwaszone 6 szt
jajko 2 szt
cebula 1 szt
jabłko 1 szt
śliwki w occie 6 szt
sałata 1 główka
pomidor do dekoracji
mąka 50 g
olej 100 g
majonez 100 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Flisaczki rybne

Flety pokroić w kostkę,osolić,dodać pieprz,obtoczyć w mące i usmażyć na oleju,ogórki obrać,przekroić na połówki ,wydrążyć,cebulę ,jabłko obrać ,pokroić w kostkę,żółtko posiekać,wszystko wymieszać,doprawić solą,pieprzem i częścią majonezu,sałatkę nakłdać do ogórków ,ułożyć na półmisku na listkach sałaty,udekorować każdą porcję połówką śliwki,plasterkiem pomidora,posiekanym białkiem oraz pozostałym majonezem,podawać jako zimną przekąskę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak