Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki w meksykańskim sosie

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 12 liści
mięso mielone 200 g
cebula 0,5 szt
sól
pieprz
jajko
natka pietruszki
sos meksykański
ser żółty do posypania
oliwki kilka szt
pęczak 1,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki w meksykańskim sosie

Liście kapusty sparzyć, Mięso przysmażyć z cebulką, dodać do kaszy. przyprawić do smaku dodać jajko i wymieszać nadzienie. W sparzone liście zawijać po łyżce nadzienia, ułożyć ciasno w naczyniu posmarowanym oliwą i przykryć sosem meksykańskim. Wierzch posypać żółtym serem i pokrojonymi na plasterki oliwkami.
Zapiekać w piekarniku ok 40 min w temp 200 st

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 09.05.2011 09:35
z pekińskiej?:) ciekawe bardzo!!:)
Neetka90 29.03.2011 08:21
Lubię gołąbki.
pawel6 26.03.2011 08:18
bardzo apetyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak