Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

smażona mozzarella

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mozzarella 250 gram
jajko 1 szt.
mąka pszenna 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3-4 łyżki
olej do smażenia
pomidor 1 szt.
świeże zioła

Przepis i sposób przygotowania na: smażona mozzarella

Mozzarellę osączyć i pokroić na cztery plastry. Plastry sera obtoczyć najpierw w mące, później w roztrzepanym jajku i na koniec w bułce tartej.
Rozgrzać tłuszcz i smażyć na nim mozzarellę na średnim ogniu po 2 minuty z obu stron, aż zmięknie i nabierze złocistobrązowego koloru. Na koniec ozdobić plasterkami pomidora i posiekanymi ziołami. Podawać z chlebem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aniapetr 16.09.2011 21:19
to jest naprawdę pyszne, polecam wszystkim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak