Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarne ziemniaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
kakao 2 łyżki
herbatniki 2 opakowania
cukier puder 2/3 szklanki
bakalie
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Czarne ziemniaczki

Herbatniki skruszyć na miazgę. Utrzeć masło z cukrem, dodać herbatniki, kakao, bakalie, olejek, dokładnie utrzeć, ochłodzić, a gady masa stwardnieje, formować kulki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Do środka każdej kulki można włożyć jako niespodziankę migdał lub cząstkę orzecha. Następnie wstawić do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

traktorek 28.03.2011 12:54
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak