Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa szczawiowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczaw 40 dag
kostki wołowe 2 kostki
mleko 1 szklanka
mąka pszenna 1 łyżka
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa szczawiowa

Szczaw drobno posiekać. Rozpuścić kostki bulionowe. Dodać do nich szczaw i zagotować. Mleko roztrzepać z mąką i wlać do zupy. Ugotować jajka, przeciąć na pół. Do talerzy układać po pół jajka. Zalać wrzącą zupą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 24.09.2011 08:41
lubię
iwa643 14.07.2011 07:18
pyszna
Iwusia 09.04.2011 21:23
musi być smaczna :)
accee 30.03.2011 21:20
Bardzo dobre
1j1o1l1a1 25.03.2011 21:19
z mlekiem nie próbowałam...niebawem świeży szczaw wyrośnie to...wypróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak