Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży 200 g
czosnek 3 ząbki
Sól ziołowa jodowana Prymat 1 szczypta
śmietana 18 proc 4 łyżki
sól 1 szczypta
cukier 1 szczypta
oliwa 1/2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem

W garnku zagotowujemy wodę wraz ze szczyptą soli i cukru. Wrzucamy umyte świeże liście szpinaku i gotujemy 4 minuty. Odsączamy i kroimy w paski. Czosnek rozgniatamy i również drobno kroimy. Na patelnię wrzucamy liście szpinaku i chwilkę smażymy do odparowania wody. Następnie dodajemy czosnek, trzymamy kilka minut i zalewamy śmietaną. Całość dusimy do zredukowania się śmietany. Pod koniec przyprawiamy do smaku solą ziołową. Ciasto pierogowe zrobione wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/121131/ciasto-pierogowe-elastyczne.html nadziewamy tak przyrządzonym farszem i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Na gorące pierogi kładziemy wiórki masła i serwujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.10.2012 22:22
Pyszne :)
Justyna/Dzastus 30.08.2012 14:43
pyszne pierozki
ewaa 02.03.2012 20:03
pyszne...z fetą również:)
IZABELA29 08.02.2012 09:01
chyba tylko ja bym je jadła ,rodzinka nie przepada za takim połaczeniem
BernadettaP 04.10.2011 10:10
Uwielbiam pierogi ze szpinakiem :-)
Ania67 11.07.2011 23:37
apetyczne
jolaxa1 01.07.2011 22:38
super
Jolanta_P-S 26.03.2011 16:55
ostatnio też miałam pełno dań szpinakowych, muszę ten przepis wykorzystać
pacpaw 25.03.2011 23:28
z serem pleśniowym i pesto jeszcze robiłem :o) Niedługo dodam przepis
ben-ka 25.03.2011 21:47
są świetne a z dodatkiem fety albo innego sera też palce lizać!
eli82 25.03.2011 20:43
uwielbiam takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak