Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe racuchy

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka wrocławska 500 gram
drożdże 20 gram
cukier 100 gram
cukier puder 100 gram
cukier waniliowy 1 sztuka
mleko 2 szklanki
jajko 2 sztuki
olej do smażenia 0,5 litra
tłuszcz 100 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe racuchy

Przygotować rozczyn drożdżowy- drożdże rozkruszyć,zalać pół szklanką mleka,dodać mąkę i cukier i pozostawić do wyrośnięcia. Do pozostałej mąki dodać rozczyn,cukier waniliowy,jajka, sól i pozostałe mleko - składniki łączymy.Na sam koniec wlewamy ostudzony tłuszcz i wyrabiamy ciasto.Odstawić ciasto na 1 godzinę. Po wyrośnięciu łyżką układamy ciasto na gorący olej.Po upieczeniu racuchy posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 06.06.2012 08:34
extra
traktorek 14.06.2011 17:09
piękne
Elżbieta17 12.06.2011 13:49
Pyszne:)
Monika193
Monika193 21.05.2011 22:26
wyglądają super
Ewelina47 16.05.2011 07:36
pycha
kuklik 19.04.2011 12:02
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak