Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem twarogowy z sosem wiśniowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana kremówka 1/2 opakowania
sok wiśniowy 1/2 szklanki
cynamon na czubek noża
skórka z cytryny 1 sztuka
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 1 łyżka
mleko 3 łyżki
cukier waniliowy 2 opakowania
twaróg 50 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: Krem twarogowy z sosem wiśniowym

Zagotować sok, cynamon, skórkę cytrynową i 1 łyżkę cukru. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w 2 łyżkach zimnej wody tak, aby nie było grudek i zagęścić nią sok. Jeszcze raz mieszając doprowadzić do zagotowania i zestawić z kuchenki. Wyjąć skórkę cytrynową i sok pozostawić do ostygnięcia. Twaróg, mleko, resztę cukru i cukier waniliowy utrzeć na gładka masę. Śmietanę ubić na sztywną masę i dodać do masy twarogowej. Krem twarogowy nałożyć do 4 pucharków lub kompotierek. polać sosem wiśniowym i lekko go rozprowadzić. Przed podaniem schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak