Grzyby marynowane

Grzyby marynowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • grzyby leśne

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zalewa:
2 szkl. wody, 1 szkl. octu, 4 łyżki cukru (nie kopiate), 1/2 łyżeczki soli

Grzyby gotować 10 min., zbierać szumowiny, odcedzić i przelać zimną wodą.
Do słoików dać 1 ziele angielskie, troszkę liście laurowego (mniej niż pół), 3 ziarenka pieprzu, marchew podgotowaną i cebulę przelaną wodą po gotującej marchwi (ma być sparzona). Układać warstwami grzyby i marchew z cebulą, zalać zalewą gotującą się (słoiki gotować 15 minut).

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iwona332

19.08.2011 10:28
super

agata1722

09.08.2011 13:30
sezon się zaczął można działać

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat