Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety ryby morskiej 600 g
włoszczyzna 150 g
cebula 100 g
bułka 2 szt
mleko 200 g
jajko 1 szt
cukier do smaku
zielenina do dekoracji
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety po żydowsku

Włoszczyznę obrać,opłukać i pokroić w paski,cebulę obrać,pokroić w półplasterki,włożyć do naczynia z wodą i gotować przez 5 minut,filety wraz namoczoną w mleku i odciśniętą bułką zemleć,do farszu dodać przyprawy i surowe jajko,dobrze wymieszać,uformować okrągłe porcje,włożyć do gotujących się jarzyn,doprawić do smaku,żelatynę namoczyć,włożyć do wywaru i gotować przez 15 min,odstawić w chłodne miejsce,a gdy zastygnie ,ułożyć na półmisku porcje ryby wraz galaretą,udekorować cytryną i zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak