Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche babeczki z malinami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dkg
cukier puder 15 dkg
masło 15 dkg
migdały 8 dkg
maliny świeże
likier pomarańczowy
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche babeczki z malinami

Mąkę, cukier puder, masło i pokruszone migdały wyrobić na stolnicy po czym wylepić ciastem foremki które wcześniej smarujemy masłem. Aby ciasto nie popękało nakładamy trochę suchego grochu do foremek a po upieczeniu wyciągamy groch i foremki układamy do góry dnem. Babeczki wytrzepujemy na czystą tackę. Po lekkim ostygnięciu do środka dajemy maliny oprószone cukrem pudrem i polewamy likierem pomarańczowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 11.07.2013 15:18
z malinami bardzo lubię
Juleczka20 13.08.2011 09:42
pyszne
tomek18 15.04.2011 08:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak