Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowane pieczarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 20 dkg
czosnek
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
margaryna 1 łyżeczka
żółty ser 50 g
pieczarki 16 szt
cebula 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowane pieczarki

Z pieczarek wykręcamy nóżki. Mięso mielimy razem z cebulą, czosnkiem i nóżkami pieczarek. Dodajemy bułkę, jajko i przyprawy. Dokładnie wyrabiamy. Kapelusze pieczarek wrzucamy do wrzątku na 30 sekund. Wyjmujemy, studzimy. Do każdego kapelusza wsypujemy odrobinę Kucharka, następnie napełniamy mielonym mięsem.
Kapelusze układamy na wysmarowanej margaryną blaszce.
Ser kroimy na małe plasterki.
Pieczarki wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy przez 25 minut. Wyjmujemy, na każdym kapeluszu kładziemy porcję żółtego sera i zapiekamy jeszcze przez ok. 5 minut tak, żeby ser się stopił.
Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak