Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w śmietanie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
śmietana 30% 0,5 l
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
zupa cebulowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w śmietanie

Piersi z kurczaka w całości natrzeć na noc vegetą i włożyć do lodówki.Śmietanę i dwie zupy cebulowe wymieszać,przyprawić pieprzem.W zalewie zostawić piersi na około 2 godziny.Wszystko wlać do naczynia żaroodpornego i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni.Mięso kroić przed podaniem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola28a 02.07.2011 19:02
super
Ania67 19.05.2011 09:04
popieram
Ania67 19.05.2011 09:03
popieram
Krystyna32 27.03.2011 08:18
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak