Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rydze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skladniki w przepisie

Przepis i sposób przygotowania na: Rydze

1 kg rydzów ugotować w osolonej wodzie. 1/2 szkl. oleju dać co rondelka, zetrzeć lub pokroić 3 cebule i dusić 10 minut (ma być zeszklona, nie rumiana). Następnie wlać do tego 1/2 szkl. wody, nie całe 1/2 szkl. octu, dodać 3 ziarenka ziela angielskiego, 3 liście laurowe, słoik przecieru, do tego dać trochę pieprzu mielonego i ugotowane i odcedzone rydze i poddusić 10 min. Wsypać do sloików i pasteryzować 40 minut (nie gotować).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 06.08.2011 20:26
dziś zebrałem pierwsze rydze w tym roku, mniam
Agnieszka172 17.09.2010 21:22
lubię rydze w jajecznicy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak