Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Aromatyczna cukinia smażona z czosnkiem i oliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Kucharek SMAK LATA
czosnek
marynowana papryczka chilli 1 szt
czarne oliwki bez pestek 10 szt
olej rzepakowy 2 łyżki
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukinia 1/2 szt
olej z suszonych pomidorów 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Aromatyczna cukinia smażona z czosnkiem i oliwkami

Cukinię kroimy w plastry o grubości 4 mm. Każdy plaster posypujemy Kucharkiem i białym pieprzem. Na patelni rozgrzewamy oliwę z pomidorów oraz olej rzepakowy. Ząbki czosnku kroimy wzdłuż na połowę. Oliwki kroimy w plasterki. Na gorący olej wrzucamy czosnek oraz papryczkę chilli. Smażymy około 2 minut, następnie wyjmujemy z oleju. Na patelnię wkładamy plastry cukinii stroną z przyprawami do góry. Smażymy około 5 minut (aż nabiorą złotawego koloru). Mieszamy ze sobą sól oraz pieprz. Plastry odwracamy i posypujemy mieszanką przypraw. Dosmażamy. Kiedy cukinia jest już usmażona, zdejmujemy ją z patelni, na którą wrzucamy pokrojone w plasterki oliwki. Smażymy je ok. 1 minuty. Wyjmujemy i układamy obok cukinii z czosnkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewa19a 15.04.2011 17:47
pycha
ewa84 02.04.2011 17:47
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak