Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boeuf Strogonow

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica 50 dag
masło 10 dag
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 125 ml
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
bulion wołowy 0,5 szklanki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Boeuf Strogonow

Mięso umyć w zimnej wodzie,osuszyć,pokroić w paski.Oprószyć mąką,solą i pieprzem.Cebulę obrać,zetrzeć na tarce lub bardzo drobno posiekać,podsmażyć na 1\\3 ilości masła.Dodać koncentrat,wymieszać,smażyć jeszcze 2 minuty.Resztę masła mocno rozgrzać na drugiej patelni,wrzucić mięso,smażyć koło 8 minut.Zmniejszyć płomień,wlać bulion,dodać cebulę z koncentratem.Stale mieszając dusić na małym ogniu około 20 minut.Pod koniec duszenia dodać paprykę i śmietanę,przyprawić do smaku pieprzem i solą,dobrze wymieszać.Podawać natychmiast najlepiej z kluskami śląskimi.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 24.08.2011 17:57
spróbuję
RenataZ-et 08.04.2011 22:50
Rewelacyjny przepis
Krystyna32 27.03.2011 08:19
smakowite
miki47 25.03.2011 17:22
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak