Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaronowe placuszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaronu 25 dag
groszku konserwowego 1/2 puszki
kukurydzy konserwowej 1/2 puszki
strąk papryki 1 mały
pieczarek 5-6 sztuk
masła 1 łyżka
jajek 4 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaronowe placuszki

Ugotować makaron. Pieczarki umyć, drobno pokroić i odparować na patelni. Lekko podsmażyć na maśle. Groszek i kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę umyć, oczyścić i pokroić w kostkę. Przygotowane składniki wymieszać. Dodać tartą bułkę i wbić jajka. Ponownie wymieszać i doprawić do smaku przyprawami. Na patelni dobrze rozgrzać olej i smażyć małe placuszki na złoty kolor.

Takie placuszki często robię, gdy zostaje trochę makaronu od obiadu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 06.11.2010 22:40
fajne
Smakosz6 27.10.2010 09:00
:::::)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak