zupa krem z kukurydzy ze smażoną tortillą

zupa krem z kukurydzy ze smażoną tortillą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza w puszce

    1 puszka
  • czosnek ząbki

  • tortilla

    1 sztuka
  • śmietana 12%

    1 łyżka
  • woda

    300 ml
  • ser feta

    30 g
  • salsa serowa

    2 łyżki
  • natka pietruszki

  • sól

  • pieprz

  • chili

  • papryka czerwona

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• paprykę kroimy wzdłuż na pół, usuwamy gniazdo nasienne,
• pieczemy ją w piekarniku przez 20 min w temperaturze 180 stopni,
• gorącą wkładamy do woreczka foliowego na kilka minut,
• po wyjęciu obieramy skórkę,
• czosnek kroimy w plasterki, rumienimy w garnku na oliwie,
• paprykę kroimy w kostkę dodajemy do czosnku, chwile smażymy, dodajemy odsączoną kukurydzę,
• chwile smażymy i dolewamy wodę, gotujemy 15 min,
• następnie wszystko miksujemy, przyprawiamy, dodajemy śmietanę, salsę, chwilę gotujemy i mieszamy,
• tortillę kroimy w cienkie paseczki i na pół, obsmażamy na oliwie na chrupko,
• zupę przelewamy do miseczek, dodajemy tortillę, pokrojony w kostkę ser i posiekaną natkę pietruszki

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

banditka

07.10.2011 14:13
super

eli_555

02.02.2011 22:45
taka zupka jest pyszna

Izabela/bella81

31.10.2010 00:13
apetycznie wygląda

pawel007

30.09.2010 09:36
super.

Kate131

18.08.2010 19:40
ciekawy przepis

pchelka79

13.08.2010 08:05
dzięki, a zupę spróbuj, to przekonasz się do kukurydzy:)

ben-ka

12.08.2010 12:24
nie jestem amatorką kukurydzy ale fotki super! zachęcają do zjedzenia:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat