Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Okonie w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

okonie 500 g
płocie 500 g
cebula 80 g
mąka 200 g
olej 400 g
koncentrat pomidorowy 200 g
śmietana 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Okonie w sosie

Rybę oczyścić,obtoczyć w mące i usmażyć,cebulę pokroić w plasterki i osolić,gdy ryba będzie usmażona odstawić do ostygnięcia,cebulę dusić na oleju,dodać koncentrat pomidorowy,podlać małą ilością wody i dusić przez 5 min ,następnie zagęscić mąką rozmieszaną w wodzie i zagotować,następnie odstawić i dodać śmietanę,rybę ułożyć warstwami i przekładać sosem,podawać na zimno z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 25.03.2011 17:03
Lubię smażoną ,, drobnicę ,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak