Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buławik cytrysowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryba 1 kg
masło 50 g
mąka 100 g
olej 150 g
cytrynka 1 szt
ananas 6 plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Buławik cytrysowy

Rybę oczyścić,wyfiletować,ściągnąć skórę,wyporcjować,przyprawić,obtoczyć w mące i usmażyć,przed końcem smażenia podłożyć masła i przykryć na 5 min,odstawić,przełożyć na półmisek,na każdą porcję nałożyć plaster obranej cytryny i plaster ananasa,podawać do koktajlów alkoholowych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak