Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka z piernika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 20 dag
jajko 2
skórka z cytryny
kakao 1 łyżka
mąka 40 dag
masło 10 dag
cukier 10 dag
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
migdały 20 dag
rodzynki 5 dag
smazona skórka pomarańczowa 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka z piernika

Cukier podgrzewamy z masełkiem i miodem , mieszamy aż cukier dobrze się rozpuści i przestudzić ,następnie dodajemy jajka , skórkę z cytryny, kakao, sodę , przyprawę i proszek . Ucieramy na gładziutkie ciasto , jeszcze możemy zapodać 2 łyżki wody i mąkę , wrzucamy rodzynki i skórkę . Całość przekładamy do formy , ozdabiamy wiśniami i migdałami . Pieczemy do 40 minut w temp. 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 26.03.2011 23:28
smakołyki pierwsza klasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak