Naleśniki z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • naleśniki

    4 gotowe
  • pieczarek

    20 sztuk
  • jajek

    3 sztuki
  • mąki

    1 łyżka
  • cebulka

    1 średnia
  • mleka lub słodkiej śmietanki

    1/2 szklanki
  • masła

    2 łyżki
  • sól, pieprz

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, umyć i pokroić na ćwiartki. Podgrzać je na patelni do odparowania. Dodać łyżkę masła i lekko podsmażyć. Oprószyć solą. Ok 1/3 pieczarek odłożyć. W połowie śmietany rozprowadzić mąkę i jajka. Skroić trochę cebuli. Dodać trochę soli i pieprzu. Wymieszać. Wylać na gorące pieczarki. Podgrzewać do ścięcia sosu. Farsz nakładać na naleśniki i zrolować. Na patelni rozgrzać łyżkę masła i podsmażyć naleśniki. Pozostałe pieczarki połączyć z resztą śmietany. Można dodać trochę cebuli. Doprawić solą i pieprzem. Naleśniki wyłożyć na półmisek, polać sosem pieczarkowym i udekorować.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

tomek18

18.12.2011 10:08
super

Mysiunia

06.05.2011 17:44
ślicznie wyglądają:)

banditka

06.09.2010 09:35
mniam :)

MAŁGORZATA108

08.07.2010 14:24
Koniecznie muszę wypróbować.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat