Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina w pieprzu i rozmarynie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 15 dkg
suszone śliwki bez pestek 5 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
oliwa 2 łyżki
marynata
oliwa 3 łyżki
ocet balsamiczny 3 łyżki
Rozmaryn suszony Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz różowy mielony 1/2 łyżeczki
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
Pieprz czarny grubo mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Pieprz zielony ziarnisty Prymat mielony łyżeczki
wołowina 1/2 (pieczeniowa)
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina w pieprzu i rozmarynie

Składniki marynaty (oprócz ziela i liści) dokładnie ze sobą mieszamy. Marynatą nacieramy mięso, obkładamy je zielem i liśćmi i odstawiamy do lodówki na 2 doby. Na patelni rozgrzewamy oliwę, obsmażamy na niej mięso ze wszystkich stron, dodajemy drobno posiekaną cebulę, szklimy ją, dokładamy drobno pokrojone śliwki, Kucharka, pieprz i marynatę pozostałą z marynowania mięsa (bez liści i ziela). Wlewamy wrzątek i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 2 godziny (do momentu, aż mięso będzie miękkie). Wyjmujemy mięso i kroimy w plastry. Sos miksujemy za pomocą blendera.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak