Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieżyczki z parowaru

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
sól
Papryka słodka mielona Prymat
majonez 4 łyżki
musztarda 1/2 łyżeczki
rzodkiewka 10 szt
camembert 10 z grzybami
filet z indyka 25 pieczony
schab pieczony 25 dkg
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Wieżyczki z parowaru

Filet, schab i serek zmielić na drobnym sicie. Dodać jajka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, formować okrągłe pulpety, ułożyć w parowacze, nastawić go na 40 minut. Wyjąć pulpety, ostudzić. Każdego przekroić na 3 części. Pierwszą część posmarować majonezem, ułożyć na nim plasterki rzodkiewek, przykryć drugą częścią. Wyłożyć na nią posiekane jajko na twardo wymieszane z 2 łyżkami majonezu i musztardą. Przykryć 3 częścią, posypać wierzch wieżyczki papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 25.05.2012 07:13
fajne
ben-ka 28.08.2011 11:52
świetny pomysł,a jaki apetyczny!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak