Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka przyprawiane podskórnie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
słodka czerwona papryka
Przyprawa curry orientalna Prymat
Majeranek suszony Prymat
Rozmaryn suszony Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
olej ryżowy 2 łyżki
olej do smażenia
Czosnek suszony Prymat 1/2 łyżeczki
ocet jabłkowy 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka przyprawiane podskórnie

Udka dokładnie myjemy, oczyszczamy z ewentualnych resztek piór.
Przyprawy mieszamy z octem i olejem ryżowym. W każdym udku palcami robimy kieszonkę pomiędzy skórą a mięsem i wkładamy tam mieszankę. ¼ mieszanki zostawiamy.
Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy udka stroną ze skórą do góry. Smażymy 20 minut. Odwracamy, smarujemy mięso resztą przypraw. Dosmażamy przez kolejne 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak