Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sztuka mięsa wołowego 2

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól
mała marchewka 1 szt
mała pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 5 dkg
delikat do mięs
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
wołowina 25 (pieczeniowa)
cebula 1/2 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sztuka mięsa wołowego 2

Mięso pokroić na porcje. Do garnka wlać wodę, włożyć wszystkie składniki oprócz mięsa. Doprowadzić do wrzenia, włożyć mięso i gotować wszystko ok. 45 minut (czas zależy od twardości mięsa). Gdy mięso będzie miękkie – wyjąć je. Na patelni rozgrzać olej, włożyć mięso, posypać Delikatem i obsmażyć z każdej strony na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 06.05.2011 13:36
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak