Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

prażucha gryczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka gryczana 125 gram
maślanka 1/2 szklanki
oliwa 1 łyżka
sól
olej do smażenia
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: prażucha gryczana

Z mąki gryczanej i pozostałych składników wyrobić gładkie ciasto i pozostawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Rozgrzać na patelni olej, włożyć ciasto i smażyć spód na średnim ogniu tak długo, aż brzegi się zetną. Później odwrócić i smażyć po drugiej stronie. Rozedrzeć widelcem na kawałki i mieszając, smażyć prażuchę jeszcze 2 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak