Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kalafior 400 g
marchew 1 szt
ziemniaki 1/2 kg
pietruszka zielona 10 dag
udka z kurczaka 1 szt
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mąka 3 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kalafiorowa

Gotujemy wywar z mięsa oraz listka laurowego. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą Kucharek. Następnie w połowie gotowania dodajemy startą marchewkę, posiekaną pietruszkę oraz pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotujemy 15 minut. Pod koniec gotowania dodajemy kalafiora, gotujemy do miękkości warzyw i mięsa.
2. Na koniec gotowania wlewamy śmietanę rozrobioną z mąką, gotujemy jeszcze 5-10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 04.08.2011 09:50
często gotuję zupę z kalafiorem na skrzydełkach:) ale ja do zup nie dodaję wcale maki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak