Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozory gotowane

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozory cielęce 2
marchew 1
seler 1
pietruszka 1
por 1
kapusta włoska ćwiartka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ozory gotowane

Ozory umyć,włożyć do zimnej wody z warzywami.Gotować do miekkosci.Miekkie ozory wyjać ,przelać zimną wodą i zdjąć błonę.Kroić w ukośne grube plastry .Podawac z sosami do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak