Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drożdżowe zawijańce z serkiem topionym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże 25 g
masło 50 g
mleko 250 ml
sól 1/2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
mąka pszenna 3 szklanki
serek topiony 200 g
jaja 1 szt
oregano 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Drożdżowe zawijańce z serkiem topionym

Masło rozpuścic w garnku, dodac do niego mleko i podgrzac do temperwtury około 40 stopni. Drożdże rozkruszyc i dodac do nich odrobinę ciepłego mleka, mieszczac aż do rozpuszczenia drożdży. Dodac pozostałe mleko, sól, cukier i 2,5 szklanki mąki. Wyrabiac aż ciasto będzie głodkie i lśniące. opuszuc lekko mąka i zostawic na 0,5 godziny do wyrośnięcia. Ciasto przełożyc na stolnicę i wyrobic z pozostałą mąką. Ciasto podzielic na dwie części i rozwałkowac na grubośc około 7mm. Posmarowac serkiem topionym i zwinąc w roladę. Pokroic na kawałki po około 4-5cm. Układac na blaszkach, posmarowac rozmąconym jajkiem i posypac oregano. Pozostawic do wyrośnięcia na około 20 minut. Piec około 10 minut w piekarniku ustawionym na termoobieg i temperaturę 190 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AGNIESZKA144 22.01.2012 10:01
fajne
cukiereczek 13.08.2011 18:22
pycha
eli82 31.05.2011 17:29
pycha
agnieszka214 29.03.2011 15:53
pyszne
pawel6 25.03.2011 15:45
Muszą być bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak