Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serowe schabowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser Creme de Bleu 2 łyżeczki
mąka 3 łyżki
jajko 1 szt
marynowane chilli 4 szt
czarne oliwki bez pestek 3 szt
sól
olej do smażenia
oscypek 2 biały
schab 2 z kością i polędwicą

Przepis i sposób przygotowania na: Serowe schabowe

Plastry schabu rozbijamy niezbyt cienko. Z jednej strony oprószamy pieprzem i solą, z drugiej smarujemy serkiem Creme de Bleu. Panierujemy kolejno w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Na patelni rozgrzewamy olej, oliwki kroimy w plasterki. Kotlety wkładamy na rozgrzany olej, smażymy 5 minut. Odwracamy, na każdy kotlet kładziemy plaster oscypka, oliwki i papryczki. Dosmażamy pod przykryciem kolejne 5 minut.
Podajemy z ziemniakami gotowanymi na parze oraz sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

polly66 11.08.2011 08:18
fajny koszyczek z pomidora:D
ben-ka 24.05.2011 10:04
tak podane kotlety muszą być pyszne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak