Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

potrawka z indyka z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 150 g
włoszczyzna 50 g
cebula 50 g
ryż 50 g
olej 15 g
natka pietruszki 2 g
pieprz
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: potrawka z indyka z ryżem

Mięso oczyścić, podzielić na części. Części mięsa ugotować z włoszczyzną w osolonej wodzie. Mięso wyjąć z wywaru, ostudzić, oddzielić od kości i pokroić w kostkę. ugotowane warzywa osączyć, pokroić. Cebulę obrać, pokroić w grube plastry i smażyć na tłuszczu- dodać paprykę i krótko podsmażyć. Do cebuli dodać ryż i smażyć do momentu, gdy zacznie się rumienić. Następnie przełożyć do rondla, dodać pokrojone mięso i warzywa, posypać pieprzem, dokładnie wymieszać, zalać wrzącym wywarem. Ugotować ryż na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 27.03.2011 20:15
super
Magdalena80 26.03.2011 20:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak