Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz biały

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z mięsa 1,5 l
ziemniaki 40 dag
cebula 2 szt
kiełbasa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
mąka 2 łyżki
tłuszcz do smażenia do smaku
śmietana 12% 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Barszcz biały 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz biały

Ziemniaki umyć,obrać,opłukać,pokroić w kostkę,wrzucić do wywaru i ugotować.Kiełbasę pokroić na plasterki i podsmażyć.Cebulę obrać,drobno pokroić i podsmażyć.Do wywaru dodać ziele angielskie i liście laurowe.Następnie dodać kiełbasę,cebulę i barszcz biały rozrobiony w połowie szklanki wody.Chwilę gotować,następnie zmieszać śmietanę z mąką i stopniowo wlewać do zupy.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 10.01.2012 16:47
super
Beata73 17.04.2011 12:00
wspaniały!
Krystyna32 29.03.2011 21:38
mniam, mniam ....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak