Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pszteciki z farszem jajecznym grzybami i kapustą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 70 g
margaryna 25 g
śmietana 25 g
drożdże 5 g
sól
Farsz:
kapusta biała 150 g
jajko 1 szt.
grzyby 50 g
tłuszcz 10 g
sól
inne przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: pszteciki z farszem jajecznym grzybami i kapustą

mąkę przesiać i posiekać z tłuszczem. Dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną, posolić i wyrobić ciasto. Przygotować farsz: ugotować kapustę, ostudzić, odcisnąć i posiekać. Grzyby drobno pokroić i dusić na tłuszczu do odparowania wody. Jajo ugotować na twardo, ostudzić, obrać i posiekać. Połączyć wszystkie składniki, dodać przyprawy i wymieszać. Pod koniec duszenia można dodać do grzybów cebulę. Ciasto rozwałkować na kształt elipsy, nałożyć farsz i zalepiać brzegi. Walec kroić ukośnie, paszteciki smarować jajkiem i piec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak