Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z owocami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 0,5 kg
suszone owoce 50 g
masło 50 g
mąka 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z owocami

5 dag suszonych owoców, 50 dag wieprzowiny (lub peklowiny), 3 dag masła, 3 dag mąki, cukier, sól, ew. sok z cytryny

Suszone owoce (gruszki, jabłka i co kto lubi) namoczyć na noc w ½ litra wody. Łopatke gotować około godziny w 1 litrze osolonej wody. Dodać namoczone suszone owoce i razem dogotować. Z masła i mąki przygotować zasmażkę, rozprowadzić wywarem, doprawić do smaku solą, cukrem i ewentualnie sokiem z cytryny. Wymieszać z pokrojonym w plasterki mięsem i suszonymi owocami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 04.02.2014 09:51
smaczne mięsko
Tika4444 27.11.2011 21:41
fajny pomysł
Tika4444 27.11.2011 21:41
fajny pomysł
ankaryba 15.09.2011 14:02
smakowite;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak