faszerwona cukninia

faszerwona cukninia

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • mielone mięso

  • pomidor

    1
  • cebula

    1
  • oliwa z oliwek

  • zioła prowansalkie Prymat

  • sól i pieprz do smaku

  • ryż ugotowany

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pomidora obrać ze skórki i dusić na małym ogniu do momentu aż się zmieni w sos. Następnie w rondelku zagotować wodę. Cukinię przekroić na pół. Z jednej połówki wydrążyć miąższ. Cukinię ugotować do miękkości. W międzyczasie na patelni zeszklić cebulkę. Dodać mięso i chwilkę podsmażyć. Dodać ryż i zioła. Doprawić do smaku. powstałą masę przełóż do wydrążonej cukinii.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pigila

30.05.2011 00:20
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat